296 човека са ангажирани по социален проект

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 229 | Брой коментари 0
15:33 03.01.2018

На 296 лица в неравностойно положение са предоставени услуги по проект „Създаване на нов Център за предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Перник". Това обяви днес на заключителна пресконференция главният експерт по социални дейности към Общината Анита Сарафска. Проектът се  осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В изпълнение на дейностите му е създаден нов Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. Потребителите на услугите са хора с увреждания и хора над 65 години в невъзможност за самообслужване. Услугите са комплексни и иновативни по своя характер. Центърът развива дейност в сграда частна общинска собственост, ремонтирана, обзаведена и оборудвана за нуждите.

В рамките на проекта са сключени трудови договори с асистенти за хора в неравностойно положение със 176 лица, а 1070 броя са изготвените индивидуални планове за грижа. 

Проектът е на стойност 874 963,84 лв. и е с продължителност 25 месеца.

В пресконференцията участва зам.-кметът Йордан Павлов,  представители на общинската администрация, Дирекция „Бюро по труда" , Регионална и общинска дирекция „Социално подпомагане".

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени