288 нарушения установи Инспекцията по труда в Перник за месец

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 929 | Брой коментари 0
07:28 09.07.2019

87 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд е извършила Дирекция „Инспекция по труда” в Перник през месец юни на територията на областта.

Най-много са проверките-27, свързани с контрол по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нередности. 16 проверки са извършени по искане съгласно чл. 302 и чл. 303 от КТ. 8 от проверките са по чл. 327 от КТ. 8 проверки са направени по повод постъпили сигнали и искания на граждани, 6 от проверките са по инициатива на НОИ, 4 са направени по искане на работодатели по чл. 62, ал. 4 от КТ, 3 са свързани с работата на чужденци в региона, 3 по искане на работодатели за издаване на разрешение за специални взривни работи,  2 по инициатива на НАП и други.

В резултат на извършения контрол  през месец юни, трудовите инспектори  са установени 288 нарушения на трудовото законодателство. От тях 167 са нарушения по трудовите правоотношения и 121 са нарушения на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени