216 нарушения откри Инспекцията по труда в Перник само за един месец

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 548 | Брой коментари 0
06:26 13.10.2018

77 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на територията на област Перник е направила Инспекцията по труда през месец септември. От тях 23 са направени с цел контрол по изпълнението на издадени преписания за установени нарушения, 14 са по  осъществяване на контрол по законосъобразното възникване и осъществяване на трудовите правоотношения в отрасъл „Растениевъдство и животновъдство“, с акцент законосъобразното наемане на работници за извършване на краткотрайна сезонна селскостопанска работа, 8 са във връзка с член 302 и 303 от КТ, 7са по повод постъпили искания и сигнали на граждани, 2 по искане на работодатели. Екип от трудови инспектори от Перник е извършил 11 проверки по морските курорти.

В резултат на извършените проверки през месеца са констатирани 216  нарушения на трудовото законодателство. От тях 129 са свързани с нарушения на изискванията за гарантиране на здравословните и безопасни условия на труд. При 87 от проверките са установени нарушения по трудовите правоотношения.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени