20% от учебните часове онлайн и след края на дистанционното обучение

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 108 | Брой коментари 0
09:51 09.06.2020

Образователното министерство ще предложи регламентирането на възможността до 20% от учебните часове по различни дисциплини да се провеждат онлайн и след края на въведеното дистанционното обучение заради коронавируса. Това е една от промените, обсъдени на Отраслов съвет за тристранно сътрудничество в образованието, съобщават от МОН.

Обучението в електронна среда да може да се осъществява по време на извънредни обстоятелства и допълнително обявени неприсъствени или неучебни дни пък предвижда друга от идеите на ведомството.

По време на заседанието беше отчетен приносът на учителите и директорите на училищата за реализираното обучение в ситуацията на пандемия, както и успешно организираните и проведени държавни зрелостни изпити, посочват от МОН.

Социалните партньори са се договорили и за сформирането на работни групи, които да изготвят промени в наредбите, касаещи учебно-изпитните програми и оценяването на резултатите от обучението на учениците, които трябва да влязат в сила за завършващите по новите учебни програми през 2022/2023 г./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени