20 000 българи умират годишно, защото не са се лекували

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 247 | Брой коментари 0
18:36 08.02.2018

Национално изследване показва, че над 20 000 души годишно умират от заболявания, които е можело да бъдат уловени и лекувани навреме.

Броят на хората с високо кръвно у нас се е увеличил с 30% за последните шест години. Над 80% от смъртните случаи са причинени от хронични, незаразни болести, съобщи телевизия "България он ер".

Диабетът засяга все повече млади хора и от около половин милион болни, 3000 са деца и може да се превърне в бича на 21 век.

Според председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев сърдечно-съдовите, онкологичните и ендокринните заболявания са най-сериозният проблем. Ниската здравна култура, обаче е причината много хора да не посещават личния си лекар и да не провеждат профилактични изследвания.

Именно чрез тях могат да бъдат уловени навреме редица заболявания, смята той. „ Проблем са и ниските доходи на пациентите, понякога те не могат поради липса на пари да отидат при съответния лекар и да проведат назначеното им лечение“, допълни д-р Грозев.

Той съветва при необходимост веднага да се търси специалист, личен лекар, за да се предотвратят усложнения и напредване на болестта./ xaknews.blogspot.bg

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени