mycomputer.BG

19-годишен нападна полицай в Перник и потроши патрулки на МВР

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4397 | Брой коментари 0
09:10 31.07.2021

На 29.07.2021 г. дежурен прокурор от Районна прокуратура-Перник привлече като обвиняем 19-годишния С.В., след като са събрани достатъчно доказателства за извършени от него пет престъпления от общ характер. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

В хода на разследването е установено, че на 28.07.2021 г. в гр. Перник С.В. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от 01 РУ-Перник при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Органите на досъдебното производство са събрали и фактически данни, че младият мъж управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

Разследването продължава, наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Районен съд-Перник за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени