Coca Cola

18 години от атентатите на 11 септември в САЩ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 361 | Брой коментари 0
00:35 11.09.2019

На 11 септември 2001 година, светът стана свидетел на безпрецедентно нападение.

Два самолета се удариха в кулите близаци в Ню Йорк, трети порази Пентагона. 18 години по-късно, той продължава да бъде наричан „атентатът на атентатите“.

11 септември 2001-а година. Вторник сутрин в Ню Йорк. В 8:46 местно време самолет „Боинг-767″ се врязва в Северната кула на Световния търговски център. След тази минута светът никога няма да бъде същия.

9:03 – CNN предава на живо от мястото на сблъсъка, а пред погледа на милиони зрители по целия свят, втори самолет се врязва в Южната кула. Точно 37 минути по-късно трети самолет удря сградата на Пентагона във Вашингтон.

В следващите часове двете кули не издържат на пламъците и рухват. По официални данни жертвите са близо 3000, ранените около 6000. Загиват и най-малко 300 пожарникари по време на спасителните операции. Повече от година продължава разчистването на останките. Част от жертвите никога не са идентифицирани.

Отговорност поема „Ал Кайда“. Вашингтон започва военна офанзива в Афганистан и Ирак. През следващите 10 години най-издирваният човек е Осама Бин Ладен. Десетилетие след нападението срещу двете кули Бин Ладен е ликвидиран.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени