mycomputer.BG

17 положителни проби във Факултета и Филиповци от над 1000 теста

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 112 | Брой коментари 0
09:04 28.04.2020

В 00.00 часа днес бяха свалени КПП-ата на входа и изходите на столичните квартали Филиповци и Факултета.

В тях за периода 16-24 април са направени над 1000 теста, взети са 52 проби за PCR, от които 17 положителни, съобщи шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Затварянето на двата квартала се наложи заради концентрация на болни от тях в две столични болници.

30 души бяха хоспитализирани, 6 жители на Филиповци и Факултета загубиха живота си в борбата с инфекцията.

Представители на РЗИ установиха и че броят на контактните от първи ред е значително по-голям от броя на подадените от самите заболели, което наложи въвеждането на ограничения в двата квартала, съобщи още д-р Пенчев.

Спад в новите случаи на коронавирус у нас. Колко са те за ден?39 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг

И тъй като те са съсредоточени на места, в които вече са взети карантинни мерки, а фамилният характер на разпространението позволява контрол и ограничаване на заболяването, е възможно разхлабване на мерките в двата квартала, съобщи шефът на столичната РЗИ.

При тестване на хора, подбрани на случаен принцип или изследвани по желание, повечето тестове са отрицателни, каза още Пенчев, като посочи, че при евентуална реактивация на процеса в двата квартала мерките ще бъдат още по-строги./ Профит бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени