mycomputer.BG

152 нарушения констатира Инспекцията по труда само за един месец

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 276 | Брой коментари 0
08:17 12.12.2019

84 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд на територията на областта са извършени от Дирекция „Инспекция по труда” в Перник през месец ноември на тази година. Най-много- 21 проверки са направени за упражняването на контрол по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения. 8 от проверките са извършени по повод постъпили сигнали на граждани, 5 са по искане по чл. 327 от Кт, 4 са направени по искани съгласно чл. 302 и 303 от КТ, 2 са по инициатива на НОИ, 2 са по искане на работодатели за разрешаване на извършване на специални взривни работи и други.

В резултат на извършените проверки през изминалия месец трудовите инспектори са констатирали 152 нарушения на трудовото законодателство. От тях 104 са свързани с трудови правоотношения и 48 са по изпълнение на изискването за гарантиране на здравословни и безопасни условия на труд.

През ноември са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения. От тях  2 за нарушаване на нормите регламентиращи трудовите правоотношения и 2 за нарушаване на нормите по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени