I-Study_school

140 годишен юбилей чества училището в Драгичево

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.05.2019 | Прочитания 213 | Брой коментари 0
19:03 24.05.2019

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост училището в село Драгичево, носещо името на светите братя Кирил и Методий, отбеляза своя 140 годишен юбилей.  Голямото честване обрдини бивши и настоящи ученици, учители, директори, оставили частица от себе си в този храм на знанието.  Официални гости на тържеството бяха кметът Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, кметове и общински съветници. Те поздравиха личностите, посветили живота си на каузата да творят, да създават, да се борят, да събуждат.

"140 години е възраст, на която всички си даваме сметка, че сигурно това е училище на родителите на нашите родители учителите, които днес учат тези малки и умни деца, са свързани с него и като възпитаници на учебното заведение. Най-хубавото тук е, че няма нужда от повече ученици, има нужда от класни стаи, което означава, че децата получават грижата и любовта на своите прекрасни преподаватели", сподели градоначалникът.

Губернаторът отправи приветствие към жителите на пернишкото село по повод годишнината и забележителната история на училището:

„Следвайки жаждата от просветление и необходимостта от знание, Вие доказвате устойчиво във времето, че се развивате като важно образователно и духовно средище. Всичко това Ви прави горди следовници на първите радетелите за просвета в село Драгичево".

Соколова връчи благодарствен адрес и плакет и заяви, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" е пазител на богати традиции и иновативен стремеж.

По случай празника към присъстващите се обърна кметът Виктор Викторов, който честити празника на всички, които се занимават с книжовна дейност и просвета и славят словото.

"Поздравявам ви по случай 140-годишния юбилей на вашето училище.

Бъдете горди със своите успехи. Продължавайте все така упорито и всеотдайно да поддържате огъня на познанието, да бъдете неизчерпаем източник на мъдрост, опит и авторитет", заяви кметът на село Драгичево.

С вълнуващ концерт кирило-методиевци поднесоха една истинска вълшебна приказка за силата на словото, красотата на детството, полета на мечтите и вдъхновението на таланта.

Документален филм проследи изминато дъъг път на едно от най-старите училища в  Пернишкия регион от неговото създаване през далечната 1869 година до днес.

Училището е неразривно свързано със съвременното развитие на селото, ролята му като център на образованието, културата и духовността.

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени