Back to school2

135 години ОУ "Христо Ботев" - Батановци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 202 | Брой коментари 0
15:28 22.05.2019

135 години от основаването на ОУ „Христо Ботев“ в град Батановци честваха днес учители и възпитаници на учебното заведение. Празничната програма се състоя в залата на местното читалище, която събра много директори на учебни заведения, родители и приятели.

Сред гостите на събитието беше и зам.-кметът на Община Перник Севделина Ковачева. Тя приветства празнуващите от името на кмета Вяра Церовска и подари специален плакет на директора на училището Лилия Стойчева.

„За мен е чест да ви поздравя с празника на училището и да ви пожелая много здраве, успехи както в личен, така и в професионален план.

135 години учебното заведение пази и съхранява паметта, традициите и духа на просветата и българщината. В десетилетната си история ОУ „Христо Ботев“ се е превърнало в емблематично място, където децата на града получават високо образование и подготовка за житейския си път, създават мечти.

Позволете ми да използвам този прекрасен повод, за да изразя и своята благодарност към всички педагози, оставили част от своя живот и творчески път в училището.

Скъпи ученици, пожелавам ви здраве, да вървите по пътя на вашето израстване с увереност, упоритост и оптимизъм в овладяването на нови знания и възпитанието в духа на националните традиции и морални ценности“, се казва в поздравителния адрес на кмета.

Приветствие направи и кметът на населеното място Радослав Банчев. Той заяви, че се гордее с учениците на ОУ „Христо Ботев“ , които са продължители на българските традиции, запазили се през вековете.

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени