Coca Cola

11-годишно момиче от Перник, редовно изнасилвано от близък роднина, беше спасено от ужаса, в който живее!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1079 | Брой коментари 0

снимката е илюстративна
10:33 23.01.2020

Преди часове 11-годишно момиченце от Перник е било спасено от „любовта“ на свой роднина,  изразяваща се в редовно сексуално насилие. След получаване на сигнала в социалните служби /сигналът е подаден от близък на пострадалото дете, пред когото то е споделило за ужаса/детето е поставено в защитена среда, насилникът е установен от полицията  и тръгват законните процедури. По търсене на отговорност и защита на детето.

Поредният случай на подобно деяние. За жалост за голяма част от тях обществото не разбира. Като цяло все още в обществото е силна максимата „да замълчим, да не говорят хората“, да се спотайваме, сякаш това не ни касае.

„Във фондация ПУЛС ежедневно се сблъскваме с подобни случаи. Този случай е показателен с това, че когато се потърси помощ от социалните институции, те работят. Въпреки, че хората в тях много често са обвинявани в какво ли не и работят, без реално да се отчита достойно работата им“ – сподели за Перник нюз Юлия Андонова от фондацията.

„Много неща трябва да се променят в обществото ни. Трябва да има съдебни процедури щадящи жертвите от домашно насилие. Едно дете при подобен процес се налага отново и отново да разказва за преживения ужас. Много често съдът не излиза с осъдителна присъда за насилника. Много често той е оневиняван.“ – допълва тя.

Статистиката на фондацията е стряскаща – всяко трето дете е жертва на насилие! Насилието не е само сексуално. Има жестоки случаи – на блудства с деца, на връзвани деца за радиаторите и бити, на изнасилвания! Гаври!

Срещу тази статистика трябва да тръгнем всички ние, като хора! Да не се скриваме в очакването, че „това на нас не може да се случи“! Защото днешните насилвани деца се превръщат в озверели възрастни утре!

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени