mycomputer.BG

11 болни с коронавирус чакат за настаняване в Белодробната болница в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 435 | Брой коментари 0
12:33 26.10.2020

Единадесет болни с коронавирус чакат за настаняване в буферни зони в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в Перник, съобщи управителят на здравното заведение д-р Величка Кадийска.

При 10 легла за COVID болни, са настанени 19 души.

Общо в СБАЛББ в момента се лекуват 36 души, включително с други диагнози. Капацитетът на здравното заведение е 50 легла. Не разполагаме обаче с достатъчно медицински персонал, посочи д-р Кадийска.

В СБАЛББ работят шест лекари и шест медицински сестри.

Пет свободни легла са останали в Първо вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, което от петък е преобразувано за лечение на COVID, съобщиха от здравното заведение. Очаква се днес да се освободят две легла в Инфекциозно отделение, чийто капацитет от 15 легла е запълнен.

СБАЛББ и МБАЛ "Рахила Ангелова" са единствените здравни заведения в Пернишка област, в които се приемат болни с коронавирус. Болниците в Радомир, Брезник и Трън бяха закрити преди години./БТА

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени