mycomputer.BG

100г. от рождението на Джани Родари отбелязаха в пернишката библиотека

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 213 | Брой коментари 0
16:21 23.10.2020

Кой е Джани Родари и кои са неговите най- популярни книги за деца- това бе темата на днешната презентация на библиотекарите от Регионална библиотека „Св. Минков” пред третокласници от ОУ „Св. Иван Рилски”. Точно днес- 23-ти октомври, се навършват 100 години от рождението на известният детски писател. Един от най-добрите разказвачи на истории за деца е любим писател на няколко поколения. От живота на италианеца и от неговите невероятни герои бяха заинтригувани и децата от 3А и 3Г клас.

Юлияна Савова от библиотеката разказа любопитни истории за живота на писателя, за работата му като учител и журналист и за неговите най- популярни книги за деца като „Приключенията на Лукчо”, „Приказки по телефона”, „Джелсомино в страната на лъжците” и др. През 1970 г. писателят е удостоен с най-престижното отличие за детска литература – наградата „Андерсен“, наричана „малката Нобелова награда“, която му помага да спечели световна известност.

Продавачът на надежда- Джани Родари, пише и една интересна книга, наречена „Граматика на фантазията”, в която дава ценни съвети как се съчиняват интересни истории и приказки. Третокласниците се упражниха в задачата да измислят история, свързана с един крокодил. Библиотекарите им дадоха и занимателно домашно, свързано с написването на една обща интересна история.

Срещата е част от инициативите по проект „Библиотеките като образователна среда“ от националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, по който ОУ „Св. Иван Рилски” получи финансиране. Следващата среща между библиотекари и ученици ще бъде свързана с писателя Йордан Йовков.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени