mycomputer.BG

10 важни фрази, на които да научите детето си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 232 | Брой коментари 0
08:12 21.07.2020

 

Понякога забравяме силата на думите, особено когато става въпрос за възпитаването на децата ни. Вероятно сте запознати с концепцията на мантрите, които е добре да си повтаряме всеки ден за изграждане на позитивно светоусещане. Оказва се, че те не са само за възрастни.

Научете детето си на няколко златни израза и вижте как самоувереността му процъфтява с всеки изминал ден.

Позитивните вербални послания са чудесен източник на мотивация. Те насърчават детето да си помисли: "Щом родителите ми ме смятат за добър, умен и отзивчив, значи наистина съм такъв!"

Напомняйте на малкото си съкровище за силните качества, които носи със себе си. Така ще му дадете сила да повярва в себе си и да се справи с трудностите.

Предлагаме ви 10 фрази, на които да научите детето си. Изберете не повече от една или две. Заставайте заедно пред огледалото и ги произнасяйте всяка сутрин. Ще останете очаровани от резултата.

В момента то е прекалено малко, за да разбере значението им, и вероятно няма да се справи отлично с произношението. Но имайте предвид, че колкото по-отрано създадете този навик, толкова по-дълбоко ще се вкорени в тяхното подсъзнание. А самата практика ще се отрази прекрасно и на самите вас!

Моите чувства са важни.

Вярвам в себе си.

Аз съм умен.

Днес ще имам хубав ден.

Обичам да разрешавам проблеми.

Мама и тате ме обичат.

Всеки ден ставам по-добър.

Аз съм силен.

Всеки проблем има решение.

Избирам да бъда щастлив.

/източник ohnamama.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени