"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 373 | Брой коментари 0
08:36 01.07.2020

 

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. С парцал и метла посрещат летовници в роден семеен хотел, съобщава "Монитор".

Специалната екстра в известното курортно селище Лозенец е измислена, за да се избегне среща с камериерките. Така почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните. Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от Министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

"Солена" се оказва и разходката с лодка по Ропотамо. По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага услугата преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Разходката е срещу течението, пътуване до устието на реката не се предлага. По маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чиито надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии. Мястото, откъдето може да се качи група в големите открити моторни лодки, е почти до самия главен път Бургас-Приморско.

Лодката се движи с 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото "Вельов вир". Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен./Днес бг

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени