Животът е 10% какво ти се случва и 90% как реагираш на случващото ти се: 30 вдъхновяващи цитата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 268 | Брой коментари 0
09:47 12.03.2019

Имате нужда от вдъхновение? Интернет е пълен с цитати - кои на известни автори, кои на обикновени хора - успели да ни докоснат с мислите си.

Заредете се с тези мъдрости, които ще ви припомнят колко сложно, но и чудесно нещо е животът - с всичките му провали и успехи.

"Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг... Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от живота ти хората, които не те подкрепят. Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в живота си."

Луиз Хей

"Забави темпото и се наслаждавай на живота. В противен случай, не само че пропускаш да видиш пейзажа около теб, препускайки така бясно, но забравяш накъде си тръгнал и защо."

Еди Кантор

"Отношението ми към живота, е да се наслаждавам на всяка минута от деня. Никога не се захващам с нещо, мислейки си: „Ох, днес трябва да направя това...“

Ричърд Брансън

"Гледай по-ведро на нещата. Усмихвай се повече. Смей се с глас. И спри да се тревожиш толкова много. Просто живей."

Кенет Брана

"Трябва да се радваш на всеки ден. Винаги се обграждай с хора, които харесваш, хора, с които можеш да си говориш и с които ти е приятно. Хора, които ти помагат да мислиш позитивно."

София Лорен

"Ако си твърде строг към себе си, ако си поставяш твърде много ограничения и спазваш твърде много правила, животът ти няма да е щастлив. А ние сме тук, за да се радваме на живота."

Миа Маестро

"Изкуството на живота е в това да се научиш от какво да се пускаш и за какво да се държиш."

Хавелок Елис

"Първата рецепта за щастието е: не задържай мислите си твърде дълго в миналото."

Андре Мауро

“По-добре постепенна промяна, отколкото амбициозен провал.”

 Тони Шварц

“Никога не е късно да бъдеш този, който си могъл да станеш.”

Джордж Елиът

 

“Ако не правиш грешки, значи не опитваш истински.”

Колман Хоукинс

"Просто трябва да погледнем себе си, за да видим как интелигентен живот може да се развие в нещо, което не искаме да срещаме."

Стивън Хокинг

"Прекарвай време сред природата. Природните гледки имат силен ефект върху сетивата ти и пораждат чувство за обновление, освежаване и мир. Започни да ходиш на къмпинг или просто да се разхождаш из гората. Почини край ромолящ поток. Направи си своя собствена малка градина, която ще бъде твоят личен оазис в средата на претъпкания град. Като си създадеш приятелство с природата, лесно ще преоткриеш спокойствието, удовлетвореността и богатството на своя живот."

Робин Шарма

"Не бях осъзнала, че пропускам нещо, докато един ден не спрях, за да помириша розите пред една малка мелница, на която случайно бях попаднала, и не осъзнах, че има и други неща, които ми доставяха удоволствие и за които не подозирах. Осъзнах, че в живота ми има баласт, който не харесвам и взех решение да се отърва от него. Това освободи място за много други прекрасни неща."

Сандра Бълок

"Истинската тайна на щастливия живот е да изпитваш удоволствие от малките неща в ежедневието."

Уилям Морис

Ако си на мивката и миеш чиниите, мий чиниите. Не се тревожи за нищо друго... Забравяме да се наслаждаваме на обикновените неща от деня. Забравяме да виждаме красотата, скрита в ежедневието."

Джулия Робъртс

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Гранд Милър

"Моят съвет е спри да задаваш въпроси. Спри да се чудиш „А сега накъде? А после какво?“. Просто се наслади на сладоледа, докато е в чинията ти.

Торнтън Уилдър

"Ден след ден, година след година трябва да разширяваш хоризонта си. Колкото повече неща започваш да обичаш, колкото повече неща те интересуват, колкото повече се забавляваш, толкова по-пълноценно ще живееш."

Етел Баримор

"Децата ни учат как да се радваме на живота – искрено, без задръжки, без предварителни планове и очаквания. Децата ни учат как да живеем."

Джена Лий Нолин

"Много хора пропускат щастието си, не защото не са го открили, а защото не са спрели да му се порадват."

Уилям Федър

“Хиляди свещи могат да се запалят от една единствена и животът на свещта няма да се скъси. Щастието никога не намалява от това, че е споделено.”

Буда

"Когато се будиш сутрин, мисли за това каква ценна привилегия е да си жив – да дишаш, да мислиш, да се радваш, да обичаш."

Марк Аврелий

"Когато танцуваш, целта ти не е да стигнеш до определена точка на пода. Така е и с живота. И в танца, и в живота е важно да се наслаждаваш на всяка стъпка по пътя си."

Уейн Дайър

"Животът е 10% какво ти се случва и 90% как реагираш на случващото ти се."

Лоу Холц

"Тревогите са излишни. Ако проблемът може да се реши, няма нужда да се тревожиш. Ако проблемът не може да се реши, няма смисъл да се тревожиш."

Матю Рикар

"Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие."

Ралф Уолдо Емерсън

"Някои хора цял живот се оплакват, че розите имат бодли. Аз съм благодарен, че бодлите имат рози."

Алфонс Кар

"Помни, че най-щастливите хора не са тези, които получават най-много, а които дават най-много."

Х. Джаксън Браун, мл.

"Престани да се ослушваш за задаваща се буря и се наслади с отворено сърце на залеза."

Гордън Хинкли

/Обекти бг


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени