mycomputer.BG

Жена отглежда 18 изоставени деца като свои

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 172 | Брой коментари 0
08:38 02.01.2020

Да дадеш любов и грижа на 20 деца- 2 биологични и 18 приемни. Оказва се възможно. Вероника Димитрова ни срещна с една жена с голямо сърце. Тя е майка по призвание и приемен родител по документи. Грижила се е за деца, жертва на схема за продажба на новородени и за деца, чиито родители са се опитали да ги продадат чрез обява в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация “За нашите деца”, предава NOVA.

Наричаме ги Борис и Нина. Те са две от общо  осемнайсетте деца, които Ганка Иванова от София приютява в дома си и гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България.  Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от защитено жилище. Ганка разказва, че биологичните им родители никога не са се интересували от тях. „И двамата са изоставени на ниво родилен дом. Родени и на следващия ден  са изоставени”, разказва тя.

Борис и Нина все още не са вписани и в регистрите за осиновяване. „Ние за тях сме мама и тати. И те имат нужда да казват на някой „мамо”.Те са си моите деца.  Тук са проходили. Тук са проговорили. Почти всички бебета, които са минали, са проходили у дома. Правили сме прощапулници, правили сме рождени дни”, казва още приемната майка.

18 деца, 18 съдби. Освен приемните, Ганка има и две биологични деца, които вече са големи. „Някак си може би имам потребност, и аз не мога да го обясня. Правя го с лекота. Затова казвам, че това е призвание, не е професия. И като започнат да говорят, че го правим за пари, много ми е болно”, споделя още Ганка.

Всичко започва през далечната  2006та година, когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява.  Петя вече е тийнейджър, на 14 години. „Тя не беше виждала хладилник по това време. Явно храната й е била недостатъчна, защото когато. Когато стана спешно настаняване, аз бях направила набързо супа и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв страх да не остане гладна. И до ден днешен, тя си прибира чипс лакомства, трупа си ги в нейната стая”, разказва още Ганка

Тя се грижи и за бебето, което през 2012 та година е обявено за продан от родителите си,  срещу 5 000 лв. Майката и бащата са били наркозависими. В дома на Ганка е настанено временно и друго дете,  също подготвяно за продажба. Майката е била част от канал за трафик на новородени.Разделите с децата са трудни. Тогава емоцията надделява над професионализма. Някои от децата са осиновени в България, други в чужбина. Много малка част от осиновителите обаче поддържат връзка с приемните родители. Но приемната майка  се надява,че  някой ден „нейните” деца, както ги нарича ще разберат за нея и ще поискат да я видят./Нова

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени