Язовир "Пчелина" се оцвети в кафяво, странни петна от пяна покриват водата! /видео/

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 30.08.2019 | Прочитания 456 | Брой коментари 0

странни мрежести петна от пяна...
16:43 30.08.2019

За странни мрежести петна от пяна и кафява вода на язовир Пчелина алармират до сайта ни от риболовен клуб „Балканка”. 

Редовно в социалната мрежа се пускат сигнали за замърсената река на Струма в различни райони на града.  Оказва се, че има притеснения и около чистотата и замърсяваемостта на водата и в язовира.

„Водата в язовир Пчелина е мътно кафява и се пени и разпенва само като се гребне веднъж с греблото. И това под зоркия взор на РИОСВ Перник и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, които би трябвало да отговарят за чистотата на басейна” – алармират от клуба. 

„Иначе нищо му няма на язовира - това си е една най-обикновена Кафява вода, която отговаря на всички норми и показатели на РИОСВ Перник, нали така, г-н Ангелов? Сещайте се какво тече в Струма...” – възмутени са хората.Ето и видеото, което е направено днес на обяд и което ясно показва, за какво иде реч.

видео: https://www.youtube.com/watch?v=F0tlLqn7CX0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0vEpzLLSJt92TDZDlpFRnhkSXpl4ffEJ7yYWqVZdYfdlJ5VFXOUqT21UI

Риболовен клуб „Балканка” е Сдружение с нестопанска цел, чиято основна мисия е опазването на биологичното разнообразие в българските реки, с фокус върху опазване и възстановяване на популациите от местната речна /балканска/ пъстърва.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени