mycomputer.BG

Водната криза удря и гордостта на Перник – кукерския фестивал

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1381 | Брой коментари 0
09:14 01.01.2020

Около 8 000 участници в Международният фестивал на маскарадните игри ”Сурва” в Перник се очакват тази година. Тържествата са от 24 до 26 януари. Много от зрителите и участниците ще празнуват потни и некъпани заради водната криза в Перник.

Организаторите твърдят, че това е най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски.

Как обаче ще се проведе карнавала в режим на безводие не е ясно. Предполага се, че е възможно част от туристите да се откажат заради безводието. Това ще удари организаторите, търговците, хотелиерите и ресторантьорите.

Традиционно в него участват около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и Африка.

Перник е град с 93-хилядно население. Градът е връстник на древна Троя и е по-стар от Рим, твърди сайтът surva.org… В него се дава пълна информация за кукерския фестивал.

Всичко това е чудесно, но щеше да е още по-добре, ако имаше вода, с която гостите на фестивала да се измият, изкъпят, а и да пият…

Очаква се служители в държавни институции да бъдат “командировани“ в Перник за кукерските празници, за да не се провали фестивалът и за това да бъдат упрекнати управляващите, които са допуснали драмата с водата./frognews.bg/

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени