mycomputer.BG

"Витоша летен фест" очаква любителите на планината в неделя

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 97 | Брой коментари 0
08:34 17.07.2020

Спортният празник "Витоша летен въздух" очаква любителите на планината в неделя (19 юли). Събитието, което се организира от "София - Европейска столица на спорта", включва състезания по планинско колоездене, планинско бягане, туристически поход, както и други забавления, игри, томболи и награди.

Програмата ще бъде открита в 11 ч. на поляната пред х. "Момина скала", като участието във всички дисциплини е безплатно. Желаещите могат да се регистрират онлайн или в деня на обособените пунктове от 9.00 до 10.50 ч.

Използването на опънатия над Боянската река алпийски тролей ще бъде безплатно в деня на фестивала.

Организаторите ще осигурят безплатен обществен транспорт за всички желаещи да се включат. Автобуси ще тръгнат в 8.00 часа от националния стадион "Васил Левски", а за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

Общият награден фонд е 4800 лева. Първите трима в планинското бягане и колоездене ще получат медали и материални награди, като победителите при мъжете и жените ще заслужат по 300 лева. Първите при юношите, девойките и ветераните ще бъдат наградени с по 150 лева.

"Отново приканваме столичани и гостите на града на един истински празник в планината, сред природата и чистия въздух. Желанието на Столична община е да предоставя повече възможности за активен живот сред зеленината и прохладата на Витоша," каза Анатоли Илиев, заместник-председател на "София - Европейска столица на спорта" /Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени