Coca Cola

Висш прокурор се самоуби в дома си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 341 | Брой коментари 0
18:45 04.09.2019

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков е открит мъртъв в дома му, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков личен пистолет.

В жилището се извършва оглед, като на място са изпратени служители на държавното обвинение.

Миков е бил открит от дъщеря си, която в 15,35 часа се е обадила на телефон 112.

Колегите му го познават като сърдечен, спокоен, овладян, силен човек. Някои от тях са разговаряли с него само преди дни. Миков е бивш апелативен прокурор на Варна. Той се бе възпротивил срещу ексглавният прокурор Никола Филчев, след което бе изпратен на работа от него в Кърджали.

През 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат за главен прокурор след Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет. Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев, след което той го изпрати в Кърджали.

Източник:Dir.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени