"Винаги давайте най-доброто от себе си за България"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 324 | Брой коментари 0
10:06 27.07.2019

"Винаги давайте най-доброто от себе си за България". Това беше съветът към младите на великия Трифон Иванов, навръх 50-годишния му юбилей. Минаха точно четири години... Имам привилегията да съм взел последното интервю на Трифон за Sportal.bg. Помня деня, все едно беше вчера.

Звъннах на Туньо по обед, честитих му годишнината и го помолих да каже нещо за вас, читателите ни. Сподели, че точно се качва на яхта в Свети Влас и ако е удобно, да му се обадя след няколко часа. Помислих си, че шансовете за интервю намаляват рязко, но нямаше какво друго да направя, освен следобед да потърся легендарния футболист отново. Вдигна.

Беше в чудесно настроение, разговорихме се. Препуснахме през десетилетията – от Рууд Гулит, през САЩ'94, та чак до татуировките и социалните мрежи. И тогава го попитах какво би казал на младите. "Винаги давайте най-доброто от себе си за България". Трифон Иванов!

На 17 февруари 2016 година беше най-ужасният ми работен ден. Погребението на този велик българин. Бяхме в редакцията, гледахме картината от Велико Търново. И сега, в този момент, усещам влажното натежаване в горната част на очите. Някак си тогава сдържах сълзите. А беше кошмарно.

Тъжно, тягостно, страшно – героите от детството ти плачат като деца, безпомощни пред смъртта. Единият от тези герои си е отишъл... Помня, че мълчахме. Работихме и мълчахме. По едно време някой попита кой е извикал нещо. Чух се с тенекиен глас да отговарям, че е била една от дъщерите на Трифон – Галина. Тя поиска още веднъж аплодисменти за баща си. За великия Трифон Иванов.

Той не знаеше страх на терена. Той тежеше на терена. Той е легенда! На четвъртфинала срещу Германия спаси сигурен гол при 0:0 – спря зверски изстрел на Мьолер със слабините си. Наскоро в Англия го наредиха сред 20-те най-велики защитници в историята на футбола. И той е такъв!

Нека в този ден, в който Туньо щеше да навърши 54 години, си припомним неговия завет: Винаги давайте най-доброто от себе си за България!

Дано по някакъв начин това ни направи малко по-добри! Като българи, като хора./Спортал бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени