Coca Cola

В Перник ще проверяват за злоупотреби с помощите заради чумата по прасетата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 198 | Брой коментари 0
08:50 29.08.2019

Списъците с имената на стопаните от област Перник, на които се отпускат средства за дезинфекция и почистване на дворовете заради африканската чума по прасетата, ще бъдат изложени на видни места, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Перник.

При съмнения за злоупотреби хората могат да звънят на указани под самите списъци телефони в Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/, на тел. 112 или в Областна администрация - Перник. Всички сигнали ще бъдат проверявани.

За улеснение на собствениците на прасета, представители на ОДБХ ще посетят населените места за изплащане на подпомагането, като денят и часът ще бъдат предварително обявени. Средства ще се превеждат и по банков път. С решение на областната епизоотична комисия цялата област Перник е обявена за санитарна зона.

За да получат полагащата им се финансова помощ, стопаните от региона трябва да подадат до 2 септември заявление по образец, като посочат и наименованието и количеството на закупените дезинфектанти и консумативи./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени