В Косово не може да се влиза със сръбски паспорт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 243 | Брой коментари 0
09:02 07.08.2019

Дирекцията на граничната служба на косовската полиция е взела решение да не признава сръбските паспорти при влизането на граждани на територията на Косово, предава МИА.

Забраната не се отнася до лица, които притежават лична карта и удостоверение за деца, придружено със снимка.

Решението е взето без знанието на министъра на вътрешните работи на Косово и без обичайните процедури за информиране на гражданите.

Според полицията, решението е в съответствие с Брюкселския договор от 2011 година, който не забранява паспортът да бъде ползван като документ за придвижване.

Сърбия определи това като заяждане. Марко Джурич казва: "Прищина търси начини да тормози гражданите без причина. Непрекъснато измислят нови причини да отнемат свободите на обикновените хора от всички националности, но особено сърби. Иначе за Косово и Метохия не трябва дори да се показват паспорти. Нито е имало нужда преди, нито сега има."

Директорът на държавната служба за Косово и Метохия Марко Джурич нарече поведението на властите в Прищина "антиевропейски и нецивилизовано", пише сръбския сайт Блиц. /Дарик бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени