Lotus homes

Учителите са работили над 10 часа на ден през кризата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
07:33 27.06.2020

 

Голяма част от учителите са работили над 10 часа дневно по време на дистанционното обучение. За 56% работният ден е бил между 10 и 12 часа. 13.1% от учителите са работили над 12 часа, 25.3% са работили от 5 до 8 часа, а 5.6% - по 5 часа. Това показва анализ на синдикат Образование към КТ "Подкрепа" за дистанционното обучение.

"Дължината на работния ден на учителя, включващ подготовка за дистанционен урок и провеждане на часовете, подготовка на материали и изпращане на учениците, организация на обучението от разстояние от ръководствата на образователни институции, показва дължина, достойна за уважение", казват от синдиката. От резултатите те правят извода, че учители и директори са работили при огромно натоварване на ръба на своите възможности, като 94.4% от колегията е положила труд над „нормалните“ за Кодекса на труда 8 часа.

От синдиката поддържат идеята за обучение в електронна среда, но според тях то няма почва в предучилищната и началната степен поради възрастовите особености на децата и учениците и специалните образователни приоритети в тези степени. От профсъюза са категорични, че тази форма трябва да се използва приоритетно само в прогимназиален и гимназиален етап. Така възможност е записана в проект на МОН, според който е-часовете може да достигнат до 20% от всички часове за учениците от 5-ти до 12-и клас./Сега бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени