„Топлофикация Перник” започна подмяна на тръбите за шламопровода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 306 | Брой коментари 0
07:50 14.03.2019

„Топлофикация Перник” започна подмяната на тръбите на шламопровода за шламохранилище „7-ми септември”,. Това информира изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. „В момента теглим новото трасе, което е успоредно на старото. Когато го изтеглим напълно и положим новите тръби ще направим свързването. 

Вече над една трета от трасето е изтеглено, като общата му дължина е над 2 км.. Надявам се с подобряването на времето да ускорим полагането на новите тръби, така че до края на март да успеем да приключим.

Целта на този сериозен ремонт е да игнорираме напълно авариите, свързани с течове от шламопровода за шламохранилището, които водеха до замърсяването на река Струма.  Осигурили сме всички необходими тръби, които са по-специални. Смятам, че така ще допринесем за подобряването на екологичната среда в Перник”, поясни инж. Спасов.

Според него старите тръби не са подменяни близо 15 години. Те се експлоатират в много агресивна среда, което води до чести аварии. 

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени