„Топлофикация“ Перник е против обособяване на площадка за отпадъци в кв. „Мошино“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 214 | Брой коментари 0
07:40 29.04.2020

Във връзка с появила се информация в средствата за масово осведомяване, че е налице намерение да бъдат складирани и преработвани отпадъци на територията на ТЕЦ „Република”, дружеството завява следната позиция :

Инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци в недвижим имот с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558, находящ се в град Перник, кв.”Мошино”, ТЕЦ „Република” не е инвестиционно предложение на „Топлофикация – Перник” АД, а на друго юридическо лице – „РЕКОЛОГИЯ” ЕООД – несвързано с „Топлофикация – Перник“ АД. Ние „Топлофикация – Перник” АД държим ясно да заявим пред цялата общественост и жителите на град Перник, че дружеството е против въпросното инвестиционно предложение.     

Теренът, посочен в инвестиционното предложение с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558  не  е ТЕЦ „Република”, като информацията е некоректна, същият е частна собственост  на друго юридическо лице и е обект на сделка между различни юридически лица, като предишен собственик на терена е юридическото лице, носещо името „ТЕРС МОШИНО” ЕООД.

„Толофикация – Перник” АД сме свидетели на категоричната позиция на жителите на град Перник и тяхната съпротива срещу инвестиционни предложения свързани със съхраняване и третиране на отпадъци на територията на град Перник, поради което заявяваме, че „Толофикация – Перник” АД е против горепосоченото инвестиционно намерение, което предвижда съхраняване и третиране на отпадъци в непосредствена близост до собственост на дружеството, а именно ТЕЦ „Република”.

В наше лице гражданите на гр. Перник имат съюзник в борбата им за по-чиста природа и ние като отговорно дружество ще направим всичко по силите ни това инвестиционно намерение да не бъде реализирано.           

С уважение :

Инж. Любомир Вангелов Спасов                                                                                                                                         

Изпълнителен директор на „Топлофикация – Перник” АД    

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени