„Топлофикация Перник” дари апаратура на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 273 | Брой коментари 0
10:55 26.01.2019

„Топлофикация Перник” направи  дарение на МБАЛ”Рахила Ангелова”. Закупени бяха два вакуумни аспиратора и ЕКГ апарат..

Според изпълнителния директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов, взаимоотношенията на топлофикационното дружество с пернишката болница са много добри, откакто директор на здравното заведение е д-р Анатоли Митов. „Още пролетта на миналата година се договорихме  за задълженията на болницата към нас с д-р Митов. Радвам се, че постигнатата договореност беше изпълнена. Радвам се, че за първи път  последните десетина години, в които болницата все ни беше длъжник, в момента тя не ни дължи нищо. След консултация с д-р Митов и по информация на мои близки, решихме да направим това дарение, за да помогнем на нашата болница. Дарението включва  два вакуумни аспиратора с резервни буркани за детско отделение плюс един ЕКГ апарат”, поясни инж. Спасов.

Според д-р Митов, ръководството на МБАЛ”Р. Ангелова” си поставило като приоритет  да изчисти задължението към „Топлофикация Перник”. „При встъпването ми в длъжност бяха натрупани 170 000 лева. Междувременно успяхме да намалим въобще просрочията на болницата в определена степен. Смятам, че във финансово отношение, нашата болница върви в правилната посока. Наложихме строга финансова дисциплина и в същото време съумяхме леко да увеличим възнагражденията на медиците и това мотивира и лекари, и медицински сестри да работят още по-добре. Искам да използвам възможността да благодаря на инж. Спасов за разбирането, което проявява към болницата и съдействието, което ни оказва. При аварии веднага ни оказва съдействие, Опрощаването на 8000 лева лихва от дълга ни е от голяма значение за нас. Това са парите на две по-малки отделения. Затова оценяваме по достойнство този жест. Дарението, което ни беше направено е от голямо значение за болницата. Тази апаратура е ценна за детското отделение и ще подобри качеството на здравното обслужване на малките ни пациенти”, поясни д-р Митов. 

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени