mycomputer.BG

Тази карта показва тревожното разпространение на коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 667 | Брой коментари 0
13:53 13.03.2020

Настъплението на смъртоносния коронавирус от Ухан е наистина обезпокоително. Ако искате да получите надеждна информация за разпространението му, то тази карта, която се обновява сравнително често, е може би най-добрият вариант.

Тя е разработена от отдела за гражданско и системно инженерство към университета „Джон Хопкинс“, а целта ѝ е да предостави на хората по света една по-ясна картина за случващото се и да намали дезинформираността и множеството теории на конспирацията до минимум.

Данните в нея се базират на най-различни източници, включително Световната здравна организация, американските, европейските и китайските центрове за контрол и превенция на заболяванията, Националната здравна комисия за човешкото здраве в Китай и други китайски уеб агрегатори. Тя се обновява на приблизително един час.

Потвърдените случаи на зараза са изобразени с червено-оранжева точка – колкото по-голям е кръгът, толкова по-голям е броят на хората. Може да кликнете на всеки един кръг, за да получите повече информация за държавата или региона.

В дясно пък може да видите общия брой на потвърдени смъртни случаи, както и на хората, които са се излекували.

Патогенът принадлежи към семейството на коронавирусите, което включва и SARS (вируса на тежкия остър респираторен синдром). Първите сигнали за зараза се появиха през декември в Ухан, столицата на провинция Хубей в централен Китай. Това е град с близо 11 млн. жители. Впоследствие заболяването, наподобяващо пневмония, започна да се разпространява по света с мълниеносна скорост./Обекти бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени