"Сурва 2018" вече е история, фестивалът беше закрит

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 815 | Брой коментари 0
18:40 28.01.2018

Довиждане Сурва 2018, чакаме Сурва 2019 – това каза кметът Вяра Церовска при закриването на 27 Международен фестивал на маскарадните игри.

„Драги перничани, уважаеми гости на Перник,

Сурва 2018 приключи. Приключи едно невероятно приключение. Благодаря на всички участници – за техните танци, ритми, настроение – за всичко което пресъздадоха за нас. Благодаря на хората, които им помагаха.

Благодаря на журито – за това, че работиха мъдро и ще излъчат най-добрите. Благодаря на всички институции в Перник, на учителите от детски градини и училища – всички се включиха в организацията на Сурва 2018.

Благодаря на всички отдели от общината, на целият  ми екип, за това , че всички бяха мобилизирани за да бъде празникът , такъв, какъвто го изпращаме.” – каза още кметът.

Преди това тя взе официално обратно ключа от воеводата, който три дни отговаряше за реда и празничното настроение в града.  „Пред трите дни на фестивала над града владееше духа на приятелството и доброто. Злите сили от Перник са изгонени, възцари се доброто. Всички се пречистихме в духа на Сурва. С този ключ отключихме душите на хората към доброто .Този ключ има магическата сила да отключва за добри дела сърцата и умовете на перничани.” – каза воеводата.

Преди официалното закриване бяха наградени отличниците по организацията на фестивала -

Проф.Георг Краев – председател на журито ,  Анелия Славова - главен експерт Култура в община Перник, Кристиян Петров  - от пресцентъра на Сурва, Марина Стоянова – учител в ОДК, Богомил Алексов – гл.инженер на община Перник.

Празничната вечер завърши с концерт на ансамбъл Граово.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени