Станислав Владимиров: . Виждаме много добър синхрон между ГЕРБ и ДПС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 494 | Брой коментари 0
11:52 11.04.2019

„Нещо се случва зад фасадата, в задкулисието. Виждаме много добър синхрон между ГЕРБ и ДПС, за това как да бъдат разпределени ръководните фактори в РИК-овете. Едно нормално представителство   спрямо последните парламентарните избори би било различно”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров в предаването „Още от деня” по БНТ.  Той обясни, че с това разпределение няма как да се вземе решение в нито една районна избирателна комисия без подписа на ГЕРБ. „Изведнъж на второ място с 16 секретари и 1 председател се оказва ДПС, а след това е БСП. Няма логика, защото на последните избори БСП е втора политическа сила. На база тези резултати, ако имахме нормално представителство в РИК, БСП трябваше да има много повече ръководни фактори”, коментира Владимиров. По думите му странното в случая е мълчанието на Обединените патриоти, тъй като на тях са дадени 29 зам.-председателски места. „Да се съгласиш на 29 позиции почти без власт е доста странно, докато допускаш партията, която декларира да бъде в опозиция, да вземе ключови позиции в РИК-овете”, каза Владимиров. Той изрази мнение, че ролята, която е определена на ОП в тази ситуация, не е на партньор в управлението. „Отново изниква важността на ДПС в ключови моменти”, заяви той.

„БСП доказа, че извън парламента също може да бъде ефективна. Не сме спряли да коментираме, да имаме позиции и да даваме предложения. Нямаме място в този парламент, където доста често ролята на задкусилието е много по-голяма отколкото това, което се случва пред нас”, категоричен бе Владимиров.

Социалистът обърна внимание на важността на ефективно действащите институции, като заяви: „Остава въпросът дали нашите държавни институции могат да се преборят с този бич, който представлява корупцията. КПКОНПИ засега не може да се еманципира от хората, които са я избрали”.

Народният представител обърна внимание на факта, че големите скандали, породени в управляващото мнозинство, не са тръгнали от държавните органи, които трябва да се занимават с корупцията в нашата страна. „Те тръгнаха от медийни публикации, които показаха част от онова голямо нещо, което се случва. Скандалите около властта са само върхът на айсберга на корупцията в България”, категоричен бе Станислав Владимиров.Той добави, че точно заради тези скандали, сблъсъкът Цветанов – Борисов, който е жесток, тепърва ще набира скорост. „Искам да видя дали ГЕРБ са имунизирани да оцелеят при такъв тип сблъсъци”, каза още Владимиров.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени