Станислав Владимиров и Любомир Бонев с инициатива за опазване на храм-кладенеца в Гърло

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 672 | Брой коментари 0
11:54 03.07.2019

Народните представители от ПГ на "БСП за България" Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев подеха инициатива за почистване и опазване на уникалния храм-кладенец в с. Гърло общ. Брезник. Депутатите от левицата канят всички желаещи да се включат в почистването, в неделя (07.07.2019г.) от 10.00 ч. на центъра на с. Гърло, от където ще се тръгне към античния комплекс. Материали за почистването ще бъдат осигурени за всички.

"Започваме тази инициатива, заради значението на тази уникална старина, която за съжаление се руши, заради бездействието на много институции", казаха народните представители. Те припомниха, че Любомир Бонев е задал 4 въпроса към министъра на културата свързани с опазването и експонирането на античния комплекс, но заради бездействието на общинската администрация в Брезник, не могат да се предприемат конкретни мерки за това. "Дори парите дадени от държавата за изграждане на път до храм-кладенеца и неговото опазване са върнати от общината, вместо да се свърши работа", коментираха Владимиров и Бонев.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени