Срив в продажбите на коли втора ръка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 536 | Брой коментари 0
14:25 08.05.2019

Срив в продажбите на коли втора ръка. Автокъщите в страната са препълнени с употребявани автомобили, а вносът на стари коли от Западна Европа – продължава да расте, съобщава Нова телевизия.

Търговците се оплакват, че вносът и продажбата на употребявани автомобили са в сериозен застой и не изключват фалити в бранша. Потвърждават го и данните на КАТ: от началото на годината с над 9% са намалели регистрациите на коли с пробег.

От началото на годината - почти 5000 по-малко употребявани коли - нов внос - са купени у нас в сравнение с първите три месеца на 2018 г.  Автокъщите в страната са препълнени с употребявани коли, които отлежават на паркингите с месеци. Спадът, който търговците отчитат, е между 10 и 60%.

Според търговците, спадът идва на първо място, заради по-скъпата първоначална регистрация на автомобилите. И второ – заради психозата сред шофьорите след забраната на коли на дизел в някои западноевропейски градове.

 Първият сериозен удар по бранша е бил преди 12 години – при влизането ни в ЕС, когато търговците продавали на загуба заради свръхпредлагане. Сега отново – някои от автокъщите работили на ръба.

От бранша отчитат и друга причина за по-малкото продажби – свръхконкуренцията между отделните търговци. Нелоялната конкуренция също пречила на продажбите. Ако някои от автокъщите не издържат на този ценови натиск, не се изключват и фалити./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени