"Разследване" за Профилакториума

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 977 | Брой коментари 0
20:50 03.03.2013

Перничани са запознати с проблемите от година насам на Профилакториума и следят развитието за търговското дружество с интерес. Любопитство прояви и предаването на Нова телевизия "Разследване", което изпрати екип, за да се даде гласност на проблемите в болницата. В разговор с работещите там, ясно става, че те не са получавали заплати от 11 месеца, а като виновник посочват бившият управител д-р Богданов. Темата се измества с отразяването на фактура за закупени хранителни продукти на завишени цени. Фиде на стойност 8 лева за килограм, лютеница за 7 лева на килограм и хляб за над левче са само част от завишенията, които не включват и ДДС. Друго наследство, освен бумащината от фактури, са и биологичните отпадъци, които се складират в болницата.

Намерен за коментар д-р Богданов обяснява, че фактурите са общо дело с колективна отговорност. Той посочва, че заробването на единствената специализирана болница в Югозападна България тръгва от неизплатен почти половин милион лева от страна на Община Перник. Топката е прехвърлена в полето на кметът Янакиева, която пък споделя, че единствените задължения са на стойност от 25 хиляди, които ще бъдат изплатени. 

Сагата продължава, а от Нова телевизия обещават да следят случая и да стигнат до истината, за да не затвори врати още една българска болница.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени