Путин, Ердоган, Борисов и Вучич пуснаха "Турски поток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
17:26 08.01.2020

Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Тайип Ердоган, официално откриха газопровода "Турски поток" в сряда, 8 януари. На церемонията присъстваха и президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на България Бойко Борисов.

Държавните ръководители взеха участие в церемонията по въвеждането в експлоатация на газопровода, която се проведе в Истанбул.

На тържествена церемония в конгресния център Халич Ердоган заяви, че това е исторически проект както от гледна точка на двустранните отношения, така и от гледна точка на енергийната карта, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

В своето изказване Путин отбеляза, че това е важно събитие не само за Русия и Турция, но и за целия европейски континент.

"Всички присъстващи на официалната церемония по пускането на новия газопровод са свидетели на наистина важно събитие не само за Русия и Турция, но и за държавите от Южна Европа, за целия европейски континент", каза руският президент, цитиран от РИА Новости.

Той също така подчерта, че успешното изпълнение на съвместния мащабен проект "Турски поток" ясно показва, че успешното руско-турско стратегическо партньорство дава конкретни резултати.

Сътрудничеството между Русия и Турция се развива във всички области въпреки усилията да му се попречи, добави Путин, цитиран от НТВ./Дир бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени