mycomputer.BG

Проучване сочи, че 6 часа зад чина докарва тийнейджърите до депресия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 364 | Брой коментари 0
17:31 13.02.2020

Достатъчни са шест часа, изкарани зад чина в седнало положение, за да развият тийнейджърите някаква форма на депресия, установиха учени, цитирани от британския в. "Метро".

Вестникът се позовава на проучване на специалисти от лондонския "Юнивърсити колидж", съобщават БНР и БТА.

Изследвани са данните за 4257 подрастващи, чиито придвижвания били проследени с акселерометри в продължение на минимум 10 часа в денонощието.

Поведението на участниците било отчетено на 12-, 14- и 16-годишна възраст. Те трябвало да отговорят и на въпроси, свързани със симптоми на депресия, като лошо настроение и липса на концентрация.

Проучването установило, че между 12- и 16-годишна възраст физическата активност намалява. При това прекараното време в седнало положение се увеличавало до 7-8 часа на ден. От анализа на данните станало видно, че за всеки час, прекаран в заседналост, рискът от депресия се увеличавал с 11% до достигането на 18-годишна възраст.

Децата и от трите групи, изкарващи голяма част от времето си в седнало положение, били с 28 процента по-голям риск от депресия до достигането на 18-годишна възраст.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени