Coca Cola

"Приста Ойл" купи "Шеврон Чехия"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.08.2013 | Прочитания 519 | Брой коментари 0
20:23 05.08.2013

"Приста Ойл", производител и търговец на моторни и индустриални масла, е купил акциите на "Шеврон Чехия".

"Шеврон Чехия"е дистрибутор на масла на чешкия пазар за американския петролен гигант Chevron още от 1998 г. Обемът на продажбите й достига 1.5 млн. литра, а приходите достигат 4 млн. евро.

"Това е поредната стъпка от стратегията на "Приста Ойл" за разширяване пазари в Централна и Източна Европа", коментират от придобиващата компания.

"Приста Ойл" ще продължи да развива бранда "Тексако" и през следващите 5 години.

Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка, при която "Приста Ойл" купува активи на "Шеврон". През 2011 г. беше купено участието на "Шеврон" в маслен завод, който се управлява в партньорство с "Узбекнефтегаз" - националната петролна компания на Узбекистан. С това придобиване "Приста Ойл" зае съществен пазарен дял при продажбите на масла "Тексако" и "Приста" в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия.

"Партньорството с "Шеврон" е ключово в бизнес стратегията на "Приста Ойл" за растеж и налагането на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на "Приста" през тази година", коментира Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на "Приста Ойл"./ Стандарт

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени