Coca Cola

Поздравителен адрес към перничани от народните представители от ГЕРБ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 303 | Брой коментари 0
07:58 06.09.2019

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

134 години ни делят от паметната дата 6 септември 1885 г., когато е провъзгласено Съединението на Княжество България и Източна Румелия - първото самостоятелно велико дело на свободна България. Дълбоко обмислен, колективен акт на един вдъхновен народ.

Дори на фона на европейската история това събитие си остава забележително. Без външни подбудители, крепители и с ясната равносметка за дързостта и международният отзвук, България успява да вдъхнови и защити делото на Съединението напълно сама.

Съединението е голямото начало на малкото българско княжество. Именно оттогава България излиза като действена сила на европейската политическа сцена и заедно с това става най-значимата държава на Балканите както в териториално и стопанско, така и в политическо и културно отношение.

Дейците на Съединението ни са ярък пример за беззаветна служба на националния идеал, за това как трябва да се работи за общото дело. А дързостта им, тяхното самочувствие да го извършат, идва от каузата която целия народ е прегърнал.

Днес ние свеждаме глава в знак на преклонение и почит пред живота и приноса на всички смели и достойни българи, които вградиха себе си във величавия народен акт на Съединението. Не знаем техните имена, но ние, съвременниците трябва да помним, че тяхната победа по право и достойнство е неизменна част от българската история, а просперитетът на страната ни  зависи от нашите собствени усилия.

Да бъдем единни – това е посланието на днешния ден!

Да живее България!

Д-р Александър Александров

Красимир Велчев

Народни представители в 44-то НС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени