Под знака на "Сурва 2019" мина кметската среща днес

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 209 | Брой коментари 0
14:48 05.02.2019

Кметът на Община Перник Вяра Церовска изказа своята благодарност на всички кметове на населени места за прекрасния празник „Сурва", както и за блестящото представяне на всички групи в 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри, съобщават от общинския пресцентър.

Градоначалникът не скри, че оценката на зрителите от всички точки на света е била, че това е най-прекрасният фестивал досега.

„Искам да помоля кметовете и ръководителите на групите, ако имате предложения за промяна да го направите писмено , защото е изключително трудно да се определи кой е най-добър. Ако питате мен, имаше поне 10 групи най-добри, но все пак има регламент", сподели Вяра Церовска на регулярната месечна среща и допълни, че за нея е важно какво мислят участниците и каква е тяхната оценка.

В рамките на срещата всички кметове благодариха на общинското ръководство за добрата организация и вниманието, което са имали.

Кметът на Кралев дол Пламен Георгиев, който е и ръководител на сурвакарската групата, която спечели тази година най-големия приз „Златната маска" , с усмивка каза, че е гледал групите и през двата дни на състезателните дефилетата и е останал очарован от тяхното представяне.

„Имаше много деца и младежи, които бяха с много хубави маски, костюми и звонци, и с ентусиазъм представяха традицията. Щастлив съм, че по този начин я съхраняваме и пазим Сурва", заяви още Пламен Георгиев.

По време срещата кметът на село Расник Венцислав Любенов коментира, че проблемът с липсата на вода вече е решен след намесата на Общината, а кметът на Кладница Васил Мирчев пък изрази благодарност на фирмата , извършваща зимното почистване.

Част от кметовете споделиха, че ще имат нужда от нови контейнери, както и от изкърпване на дупки по улиците.

В срещата взеха участие и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени