mycomputer.BG

ПМГ „Христо Смирненски” - част от НП на МОН „Иновации в действие”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 397 | Брой коментари 0
13:24 29.10.2019

 През учебната 2019/2020 година ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник реализира дейности в изпълнение на НП на МОН „Иновации в действие”. Програмата дава възможност за сътрудничество и обмен на добри практики между иновативните училища, както и между иновативните и желаещите училища да станат такива.

Основна цел на програмата е  да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активната включеност на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник участва в Модул 1 и Модул 2 на Националната програма, като планираните дейности са насочени към осигуряване на мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации чрез  публични изяви и продукти между иновативни училища и училища, които не са в Списъка на иновативните училища, но са включени в НП.

Сключените договори за сътрудничество са с ППМГ „Нанчо Попович” - гр. Шумен, невписано в Списъка на иновативните училища, и иновативното Средно училище "Свети Паисий Хилендарски"- гр. Златица.

Изготвената от ПМГ „Христо Смирненски” програма за мобилност като училище домакин включва посещение на училището, Община Перник, Историческия и Минния музей ; представяне на иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението; демонстриране на експеримент + дигитални и интерактивни технологии и инструменти, организиране на творчески изяви с участие на родителската общност.

Изпълнението на дейностите започва на 30-31 октомври 2019 г., когато ученици и учители от Средно училище "Свети Паисий Хилендарски"- гр. Златица ще посетят ПМГ „Христо Смирненски”.

Следващото домакинство е в периода 5-7 ноември, като гимназията ще посрещне партньорите си от ППМГ „Нанчо Попович” - гр. Шумен.

Ръководството и педагогическата колегия на ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник са дълбоко убедени в ефективността на НП „Иновации в действие”, която осигурява възможност за осъществяване на контакти и споделяне на добри практики между училища, за които основен приоритет е иновативното образование.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени