mycomputer.BG

Пламен Алексиев: Действам законно и в интерес на гражданите на Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
14:27 16.10.2019

Уважаеми граждани и медии,

Искам да ви уведомя, че с Решение №40 от 10.10.2019 г. на Апелативен специализиран наказател съд, Втори състав по дело №1221/2018 г., с което се потвърджава решението на Специализиран наказателен съд по дело №209/2019 г., окончателно съм признат за невинен за това, че съм разходвал бюджетни средства, представляващи целева субсидия за капиталови разходи в размер на 39 835, 11 лв., предназначена за изграждане и основен ремонт на общински пътища. В обвиненителния акт се посочваше, че вместо за ремонт на пътя Радомир – хижа Орлите и Радомир – Друган, съм използвал отпуснатата субсидия за ремонт на общински улици в кв. “Арката” и ул. “Голобръдска” в Радомир, от което за държавата за настъпили имуществени и неимуществени вреди.

Съдът окончателно ме оправдава по повдигнато от Специализираната прокуратура обвинение за престъпление по чл.254а, ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Обръщам се към обществеността в Община Радомир и към медиите, защото повдигането на обвинението спрямо мен бе използвано от определени кръгове на местната общественост като повод за негативна кампания към моята личност и работата ми като кмет на общината, с цел да се създаде целенасочено недоверие и негативна нагласа на гражданите към мен. По мой адрес се разпространяваха редица неверни твърдения и клевети.

В мотивите си съдът приема, че “усвоените средства са разходвани в полза на обществото за извършване на неотложни текущи ремонти на уличната мрежа в града”. Това дава повод на апелативната съдебна инстанция да заключи, че от деянието не са възникнали имуществени вреди за държавата. В решението се казва още, че от събраните материали по делото липсват доказателства да съм причинил и неимуществени вреди, изразяващи се в недоверие към държавата и към функционирането на финансовата система, както твърди Специализираната прокуратура. Съдът приема, че съм действал в рамките на закона, тъй като с ежегодните бюджетни закони за 2017 г., 2018 г. и 2019 г. вече се дава възможност целевата субсидия за капиталови разходи да може да бъде трансформирана в целеви трансфер за финансиране разходите на общината за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища и на уличната мрежа, каквито именно са били тези в кв. “Арката”  и ул. “Голобръдска” в Радомир.

Радвам се, че най-после това решение сложи край на тази негативна кампания срещу мен, изчистих името си, което бе неоснователно опетнявано и оклеветявано. И най-сетне съм доволен, че по този начин доказах, че съм действал единствено и само в защита на правата и интересите на гражданите на Община Радомир, които трябва да бъдат равнопоставени при ползването на транспорт, комуникация и инфраструктурно обслужване.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени