ПГОТ „Св. Иван Рилски” на гребена на дигиталната вълна

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1113 | Брой коментари 0
17:38 28.04.2020

Докато връщането на учениците в класните стаи все още тъне в неизвестност, дистанционното обучение набира скорост и постига впечатляващи резултати. ПГОТ „Свети Иван Рилски” се оказа пионер в използването на информационните технологии, чрез които образователният процес не губи темпо в дните на социална изолация. Удивително е колко бързо и учители, и ученици се пренастроиха на новата дигитална вълна и не само са в графика на учебния материал, но намират достатъчно време за извънкласни онлайн занимания по проекти и клубове по интереси.

Оценката за дистанционното обучение в тази пернишка професионална гимназия даде лично началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова, която  се включи онлайн в педагогическия съвет на колектива и „влезе” в часовете по български език в 12А клас и по английски език в 8А. Заедно с директора  на ПГОТ „Св. Иван Рилски” – инж. Мария Герчева тя проследи част от учебния процес в тези класове, поздрави учениците и преподавателите за амбицията и желанието им да бъдат на висотата на съвременните педагогически изисквания и особено за перфектното справяне с технологичните предизвикателства на дистанционното обучение.

 Празната учителска стая беше пълна с идеи и проекти за отбелязване на многобройните официални празници през месец май. Председателите на съответните комисии докладваха готовността на колегите и учениците да се включат чрез подобаващи изяви в социалните мрежи и образователните платформи. Първи май ще бъде посветен на професионалното ориентиране и кариерното развитие. Бъдещи майстори на кулинарното изкуство ще споделят амбициите си за израстване в този перспективен занаят, пред който се отваря широка ниша след кризата. На 6 май – Гергьовден, ще бъдат излъчени презентации за храбростта на българската армия, както и впечатляващи фотоси на зрелостника Цветелин Бонин – активен член на дружество „Традиция”. Ученици ще споделят рецепти за вкусни гергьовденски софри. Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, ще бъде увенчан с презентации на тема: „ 24 май – короната на знанието” и „Светът на буквите, който никой не може да затвори”. Ще бъдат публикувани и есета за славянските първоучители, както и ученически послания под формата на акростих към всички, които излязоха по-силни от пандемията. Предвижда се и онлайн „Парад на книгите от моята домашна библиотека” и творчество, родено между четири стени. Училищният психолог сподели опит за преодоляване на напрежението у колегите, което неминуемо се трупа в дните на изолация.

Предизвикателствата ни правят по-силни, пречистват ни ,а когато един ден отново ще сме заедно, ще бъдем по-знаещи и можещи, и най-вече –по-мъдри, бе поантата на този дигитални „уроци по никое време” в ПГОТ „Св. Иван Рилски” – Перник.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени