I-Study_school

Пернишката полиция на крак за изборите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 214 | Брой коментари 0
13:48 22.05.2019

Изключително добра организация за ред и спокойствие в неделя, 26-ти май, когато перничани ще дадат вота си за новите евродепутати, е създала Областната дирекция на полицията, стана ясно на днешната специална пресконференция.

Подготовката е започнала още преди месец. Със заповед на шефа на полицията е сформиран временен оперативен щаб, в състава на който влизат зам.директорът на ОД на МВР , началникът на „Охранителена полиция” и други служители на дирекцията, които ще следят за спокойния изборен ден. Ангажиран е целият състав на ОД на МВР, ще помагат и служители на Пожарната и „Гранична полиция” и дирекция „Жандармелрия”. И в изборния ден ще работи сектор „Български документи за самоличност, а на страницата на ОД на МВР има качена повече информация за работното време на екипа.

Секторът ще работи на 24 и 25 май от 8,30 до 17,30 часа, а в самия изборен ден от 8,30 до 19,30 часа. Качен е и редът за издаване на гласуване, уточни регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов и припомни, че документът важи само за изборния ден и само за да може гражданинът да упражни правото си на вот.

Старши инспектор Митко Митков от отдел „Охранителна полиция” към ОД на МВР в Перник допълни, че е уточнен целият процес, касаещ транспорта на изборните книжа и бюлетините, охраната на изборните секции, обществения ред в самия ден на вота.

Ще има засилено полицейско присъствие в сградите, в които има разположени повече секции, ще се следи и поведението на кримиконтингента, за да не бъде допуснато нарушение на изборния закон и най-вече – покупката и продажбата на гласове. Но този момент няма никакви сигнали в това отношение, поясни Митко Митков. Със заповед на директора на ОД на МВР обаче има изградени групи, които ще реагират мигновено при всеки подаден сигнал за търговия на гласове. Има вече създадени отворени горещи линии и от органите на реда, и от прокуратурата, които ще приемат евентуални сигнали за всякакви нарушения на нормативната уредба

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени