Перник посрещна Тодор Андреев,който атакува рекорд на „Гинес”, изминавайки с колело над 2000 километра за 10 дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 946 | Брой коментари 0
18:20 01.03.2019

Перник посрещна Тодор Андреев. Велосипедистът, който има амбицията да се бори за рекорд на Гинес, изминавайки над 2000 километра от Германия до връх Шипка за 10 дни. От Германия към Шипка на колело. Пътуването на Тодор към родината започна на 20-и февруари. Изходната точка е Александър Плац в Берлин, а крайната българския връх Шипка.

Тодор Андреев на 26 години роден в Шумен, завършил е художествената гимназия в Казанлък. В момента живее и работи в Германия. Това е един млад българин, който иска да се върне и да устрои живота си тук. В Германия животът му е спокоен и устроен, но въпреки това младият мъж не крие, че иска да е тук – където са корените му. Има амбицията да направи фирма, която да работи с България.

Сам признава, че решението да се впусне в опита да подобри рекорда за преминаване на повече от 2000 километра с велосипед е било спонтанно, но решението да бъде свързано именно с 3-ти март е било много добре обмислено. „Това е предизвикателство към самия мен, към моя дух. Доколко моя дух и аз самият бих могъл да се справя с предизвикателствата на природата. Именно затова моя преход ще завърши на Шипка, именно на Шипка по време на Руско-турската освободителна война е показан в най-голяма степен българския дух.” – споделя Тодор.

По време на прехода му от Германия до България е имало доста трудности, не е бил премислен добре маршрута, но всичко е завършило благополучно. Наложило се е в движение да бъде променян маршрута, но въпреки това като цяло километрите се запазват. И ще се кандидатства за рекорд на Гинес.

Перник е една от последните спирки от прехода – и първата в България. В Перник колоездачът има много сериозен екип от привърженици. Перничанката Валя Александрова е негова опора и поддръжка през цялото време на прехода. Тази вечер Тодор ще остане в града, за заслужена почивка, а утре сутринта тръгва към Пирдоп. В Пирдоп към него ще се присъедини още едно момче. Тодор се надява всичко да завърши добре и на 3-ти март да посрещне националния ни празник в подножието на Шипка.

„Един млад българин, един патриот, едно скромно момче, което е намерило един различен начин да предизвика повече млади хора да милеят за родината си” – споделя за Тодор перничанката Валя Александрова, която организира в Перник му.

Валя споделя, че запознанството й с Тодор започва от един подарен трибагреник.Двамата се срещат в социалната мрежа в групата „Будители на България”.  Българското знаме, което Валя подарява на Тодор преди време поставя началото на едно приятелство и сътрудничество. Именно на перничанка Тодор първо споделя за намерението си да атакува рекорда на Гинес и тя го подкрепя в начинанието. Валя вярва, че трябва да има повече млади хора като Тодор, трябва да има повече млади хора, които държат на традициите и милеят за родното.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени