"Пътна полиция" започва акция за контрол на скоростта по пътищата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 302 | Брой коментари 0
15:05 16.04.2018

„Пътна полиция” започва акция за контрол на скоростта. До края на седмицата засилено полицейско присъствие ще има по автомагистралите и големите пътища у нас. Акцията се провежда на територията на целия Европейски съюз и не е свързана с инцидентите през изминалата седмица.

Превишената скорост е основната причина за тежките катастрофи по пътищата, не само у нас, но и в цяла Европа. Това обясни главен инспектор Росен Рапчев от „Пътна полиция”. Той допълни, че това е причината TISPOL да организира ежегодни акции за контрол на скоростта на територията на всички страни в Съюза.

През миналата година в рамките на акцията са установени близо 19 000 нарушения.

 Операциите ще се извършват на главните пътища и автомагистралите, както и на някои места, на които има концентрация на тежки пътни произшествия, причинени от висока и несъобразена скорост.

 Рапчев обясни, че само за 20 дни през март с новите лазерни камери са санкционирани повече от 4400 души. "Имаме 148 мобилни камери, които са в автомобилите, 28 камери, които са на тринога, 23 стационарни камери и една средна скорост за момента. С тези технически средства ние ще осъществяваме контрол на скоростта през цялото време - както през деня, така и през нощта", обясни той.

 Инспектор Рапчев отправи апел към шофьорите, които използват автомагистралите, да не навлизат в аварийната лента.

Той напомни, че в случаи на пътен инцидент екипи на Спешна помощ, пожарна и полицията минават именно през този коридор. А когато лентата е задръстена или има движение по нея, звената за оказване на помощ не биха могли да стигнат достатъчно бързо до местопроизшествието, което би могло да бъде фатално, отбеляза още той./Дарик

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени