Пълен обрат - депутатите ще работят без заплати

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 188 | Брой коментари 0
22:48 06.04.2020

Депутатите, министрите и техните политически кабинети, както и ръководителите на държавните и изпълнителните агенции, да не получават възнаграждения за срока на извънредното положение предстои да гласува парламентът.

След удържане на данъци и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерството на здравеопазването, обясни Красимир Ципов /ГЕРБ/, който предложи редакционни поправки във внесеното от ГЕРБ проекторешение за замразяване на възнагражденията на народните представители.

Предвижда се за времето от 1 април 2020 г. до отмяната на извънредното положение от начислените възнаграждения да се правят удръжки за социални и здравни осигуровки, както и за данък върху доходите на физическите лица, и останалата сума да не се изплаща на народните представители. Тя ще се предоставя за дейности по превенция и лечение на COVID-19.

Предлага се това да се прилага и за членовете на Министерския съвет, ръководителите на държавните и изпълнителните агенции и членовете на политическите им кабинети.

Ципов отбеляза, че редакцията не засяга механизма на определяне на заплатите на депутатите и отправи апел към пленарната зала да гласува единодушно това предложение.

Редакционните поправки бяха подкрепени от "Обединени патриоти" и "Воля", които оттеглиха предложенията си за намаляване на заплатите.

Валентин Касабов /"Обединени патриоти"/ призова и президентът да прояви мъжество и заедно с екипа си да направи същото, информира БТА.


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени