Отрицателни са осемте проби със съмнения за COVID-19 у нас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 213 | Брой коментари 0
17:31 10.03.2020

Те бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория

Отрицателни за COVID-19 са резултатите от 8-те проби от Плевен и Габрово, които бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести, съобщават от ВМА.

Изследваните вчера проби - 27 във ВМА и 27 в лаборатория в Стара Загора, също са отрицателни.

В същото време стана ясно, че десет проби от пациенти, настанени в Ямболската болница "Св. Панталеймон" с диагноза "вирусна пневмония", които са били изпратени за изследване в лабораторията в Стара Загора за наличието на коронавирус, са отрицателни. Това съобщи д-р Радостина Калчева от Регионалната здравна инспекция.

Четирима души, от тях три деца, са приети днес в инфекциозното отделение на болницата. Изследванията в местната клинична лаборатория са показали наличието на грип, тип "Б".

На брифинг в Габрово Оперативният щаб обясни, че на територията на общината няма институции, които да не работят. Всички нуждни на гражданите ще бъдат обезпечени. 

Пациенката в Севлиево, пристигнала от Тайланд е в задоволително състояние. При приемането си тя е имала грипоподобни симптоми. Лечението й все още е в процес.

Източник:NOVA.BG

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени