I-Study_school

Отървете се от този вреден шофьорски навик

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1748 | Брой коментари 0
09:01 23.06.2019

Знаете ли, че ежедневният ви стил на каране оказва съществено влияние на дълговечността на колата и по-важното - някои заучени навици могат да доведат до тежки последствия за вашето здраве.

Най-разпространеният вреден навик при шофьорите е държането на скоростния лост без причина. Трябва да знаете, че ако не ви се налага непрекъснато превключване на предавките, то нямате никаква причина да държите ръката си на лоста за скоростите.

Това действие води до излишно натоварване на втулките и синхронизаторите на трансмисията и от там - до тяхното по-бързо износване. Но не в това се крие основната опасност от този вреден навик.

По-важното обаче е, че при нужда от рязко завъртане на волана с цел избягване на колизия, боравенето с една ръка не е достатъчно. Воланът трябва да се държи с две ръце, разположени на 9 и 3 часа. Този навик обаче е трудно изкореним, а се среща често и при водачи на автомобили с автоматични трансмисии./Факти бг

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени