Одраха търновец с 6 шведски глоби, без да е напускал България

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 354 | Брой коментари 0
09:49 03.07.2019

Великотърновец получи шест акта за неправилно паркиране в Швеция без изобщо да е напускал България. Актовете са за общо 400 крони, или 66 лв., и въпреки малката сума българинът се страхува да не бъде екстрадиран в скандинавската страна и осъден.

Колата, която според актовете Райко Райков паркирал неправилно цели шест пъти, е продадена от самия него през август 2013 г. на мъж от село Петко Каравелово.

Сделката била извършена по правилата, напълно законно, като бившият собственик лично занесъл и представил в КАТ договора за покупко-продажбата, за да бъде заличен като такъв. Оказало се обаче, че по неизвестни причини това не е сторено. Името на купувача е добавено като втори собственик на автомобила, но като титуляр си остава Райков.

Дори и така, няма никаква данни в системата на МВР колата „Фолксваген Джета”, сменила собственика си, някога да е напускала България. Което означава, че най-вероятно номерата й са били откраднати или са свалени от новия собственик и предоставени на друг или поставени на друг автомобил, с който през лятото на 2018 г. някой е пътувал до Швеция.

Самият Райков научава за нередностите и мистериите около бившия му автомобил, когато чрез българската прокуратура получил „честитка” от шведската полиция за неплатените глоби. След получаването на актовете мъжът прави собствена проверка и с изненада установява, че всъщност цели четири години след извършената продажба по документи и в масивите с информация на КАТ се води, че именно той като първи собственик, е плащал „Гражданска отговорност“ за автомобила. Нещо, което не отговаря на истината.

След което колата някак мистериозно изчезва и е извадена от регистрация служебно от компютърната система на пътната полиция. Какво се е случило в тази изминала една година не е ясно.

Освен това, че някак номерата на колата са се озовали чак в скандинавската държава, най-вероятно поставени върху друг лек автомобил, с който са извършени не едно, а цели шест нарушения.

Случаят с колата на Райко Райков вече е в ръцете на Районната прокуратура във Велико Търново, която ще има нелеката задача да разчепка какво всъщност се е случило от 2013 г. насам с въпросния автомобил.

От полицията вече са обещали на Райков също да предоставят цялата информация, която имат по случая на разследващия орган, за да се изясни истината. А самият мъж с шестте акта в джоба се надява нещата да се изяснят и да не му се налага да пътува до Швеция и да дава обяснение пред местните наказателни органи. Освен глобите, които трябва да плати, без да е виновен за тях, Райко Райков се страхува още, че може да бъде арестуван и дори осъден и вкаран в затвора на чужда страна без изобщо да е виновен за нарушението, в което е обвинен./Монитор

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени